...............................το ημερολόγιο ενός φαροφύλακα - ξε-χα(σ)μένος στη θάλασσα... των πέντε ανέμων...

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει. Γ. Σεφέρης

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Ευανθίας Μάγνη - Το μυστικά του φάρου





Το μυστικά του φάρου
ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΓΝΗ

O Αιγέας, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι που ζει στη Μάνη, χάνει ξαφνικά τους γονείς του και αναγκάζεται να αφήσει το πατρικό σπίτι και τους αγαπημένους του συγγενείς για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Αίγυπτο.
Ακολουθεί το θείο του στην Αλεξάνδρεια, παρόλο που είναι σχεδόν βέβαιος ότι αυτός ο μυστηριώδης άνθρωπος δεν πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματά του. Έπειτα από πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς στο πλευρό του θείου του, ως υπάλληλος του καφενείου του και υπηρέτης του σπιτιού του, ο Αιγέας μένει και πάλι μόνος, άγνωστος σε μια ξένη χώρα. Αντί για φόβο όμως, αισθάνεται μια πρωτόγνωρη ανακούφιση. Τα δεσμά του έχουν σπάσει και είναι πια ελεύθερος να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Η τύχη δεν αργεί να του χαμογελάσει.
Μια απρόβλεπτη γνωριμία αλλάζει ξαφνικά την πορεία της ζωής του. Ο Αλή, ένας καλόκαρδος Αιγύπτιος, του προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία και ο Αιγέας γίνεται φαροφύλακας στο νησί Άβατον. Εκεί, μπορεί επιτέλους να απολαύσει την ηρεμία και να ακούσει την καρδιά του να φτερουγίζει με λαχτάρα και αισιοδοξία.
Η γαλήνη και η μοναξιά τον ωθούν να δημιουργήσει με τη φαντασία του ένα όραμα, μια πανέμορφη γυναίκα που γίνεται η φίλη και σύντροφος που λείπει από κοντά του. Την ονομάζει Μαρούσα, σαν το παραμύθι για μια κοπέλα που είχε ξεβράσει το κύμα κάπου στην Ανατολή και κανένας δε γνώριζε αν ήταν γοργόνα ή ξωτικό. Αυτό που δεν ξέρει βέβαια ο Αιγέας είναι ότι ένα βράδυ η θάλασσα θα φέρει στο νησάκι του μια γυναίκα ολόιδια με τη Μαρούσα.
Η Γιασμίν θα σημαδέψει το πεπρωμένο του σε μια ζωή όπου δεν υπάρχουν συμπτώσεις παρά μόνο γεγονότα που ορίζει η μοίρα και το σύμπαν...
Μετά το μπεστ σέλερ Ο Χορός των Ψυχών, η Ευανθία Μάγνη επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα που θα συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό. Το βιβλίο της μιλάει για τη δύναμη του έρωτα, για τις επιλογές που καθορίζουν το μέλλον μας και για τον πρωταρχικό ρόλο της μοίρας στη ζωή μας.