...............................το ημερολόγιο ενός φαροφύλακα - ξε-χα(σ)μένος στη θάλασσα... των πέντε ανέμων...

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει. Γ. Σεφέρης

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αποφάσισαν προσέγγιση του «Cape Ray»

Έντυπη Έκδοση 

Προσέγγιση του πλοίου «Cape Ray», στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας, θα επιχειρηθεί στο πλαίσιο της εν πλω διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί από το παλιό λιμάνι των Χανίων.


Η απόφαση ελήφθη προχθές το βράδυ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων, όπου συναντήθηκαν το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων, το Ενα Καράβι για τη Γάζα, δημοσιογράφοι, παράγοντες και ακτιβιστές που θα επιβιβαστούν στην εν πλω διαμαρτυρία, καθώς και άλλοι πολίτες και κάτοικοι των Χανίων.

Η επόμενη
Οπως ανακοινώθηκε από το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων, «σε αυτή τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε και συντονίστηκε η επόμενη, παγκρήτια και πανελλαδική πλέον, δράση τής εν πλω διαμαρτυρίας, που έχει ήδη ανακοινωθεί εδώ και καιρό.
Συγκεκριμένα:
* Η εν πλω διαμαρτυρία θα ξεκινήσει αύριο στις 10 π.μ από το παλιό λιμάνι των Χανίων. Εκεί θα επιβιβαστούν όσοι ταξιδέψουν στα σκάφη με σκοπό να πλησιάσουν το «Cape Ray», για να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης.
* Καλούμε όλους τους κατοίκους των Χανίων να παραβρεθούν στο σημείο για να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.
* Καλούμε τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, του Ομίλου Φουσκωτών καθώς και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων να συνοδεύσουν τα ιστιοπλοϊκά κατά την έξοδό τους από το λιμάνι μέχρι τα Θοδωρού.
* Καλούμε σε συνεχείς πανελλαδικές δράσεις ενημέρωσης για όσον καιρό θα βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα. Η ασπίδα προστασίας μας είστε όλοι εσείς», καταλήγει η ανακοίνωση του Συντονιστικού.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Οι γλάροι απειλούν την ασφάλεια των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Μήλου

Οι γλάροι απειλούν την ασφάλεια των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Μήλου
Σοβαρό κίνδυνο δημιουργούν στην ασφαλή προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Μήλου, οι γλάροι οι οποίοι κατά σμήνη αναζητούν την τροφή τους ακόμη και στα σημεία εκείνα από τα οποία διέρχονται τα αεροπλάνα. Το πρόβλημα έχει ενταθεί τελευταίως καθώς στην περιοχή γίνονται εργασίες δεματοποίησης αποβλήτων που αποτελούν "πόλο έλξης" για τους γλάρους.

 In: Μήλος
http://milosvoice.gr/?p=9020